Horse-assessments : het nieuwe solliciteren

Voor wie nog een zeer effectief selectiemiddel zoekt....

Het traditionele sollicitatiegesprek voldoet steeds minder aan de wensen van de werkgever. Die wil graag weten hoe de sollicitant echt is en wat hij echt kan. 

Als HRM'er heb ik zelf ook ervaren dat het niet meevalt om d.m.v. een gesprek de kandidaten echt te doorgronden. Immers kandidaten die verbaal heel sterk zijn kunnen zich heel goed verkopen. Als mens zijn wij verbaal ingesteld en onbewust op zoek naar mensen die op ons lijken. Terwijl het voor een effectief team juist beter is als er meer diversiteit is.

Het "nieuwe solliciteren" gaat er vanuit dat het sollicitatiegesprek niet de beste manier is om de meest passende kandidaat te selecteren. Op dit moment is het een trend om via spelen, b.v. een escaperoom, kandidaten te selecteren. Dat lijkt mij al een meer valide methode. Je kunt zo n.l. concreet gedrag  observeren. Uitgangspunt is dat je niet bent wat je zegt of wat je denkt maar wat je concreet doet ! Maar het is wel een spelsituatie waar verbaal sterke mensen nog steeds in het voordeel zijn.

Zodoende kwam ik op het idee om onze paarden in te gaan zetten bij  selectieprocedures ! 

Naast de voordelen die de inzet van spellen hebben in de selectieprocedure heeft de inzet van paarden nog een extra dimensie. Ze reageren niet alleen heel puur op concreet gedrag maar spiegelen ook de intentie en het gevoel van de deelnemers. Dit gaat veel dieper dan een spel. Hierdoor kun je als werkgever ook een inschatting maken van de emotionele weerbaarheid van een sollicitant.

Binnen maximaal 2,5 uur hebben we gezien of iemand een leider of een volger is, stressbestendig is, creatief is, doelgericht is, goed kan samenwerken etc.  En hebben we tevens een eerlijk beeld van zijn intenties en gevoelens. Wat motiveert deze persoon ? Wat raakt hem ? Durft hij zich kwetsbaar en open op te stellen ? Zijn er nog issues die spelen op dit moment ?

Deze methode is 100% puur en eerlijk. Het paard heeft geen eigen agenda en is niet bevooroordeeld. Hij reageert puur op de persoon die voor hem staat nu op dit moment. Verbaal zeer sterke mensen kunnen niets verbloemen voor een paard. Er valt ook niets te trainen of voor te bereiden ...... 

 

Hoe werkt het ?

We bekijken eerst samen met u (de opdrachtgever) naar welke competenties en persoonskenmerken u op zoek bent ? Desgewenst kan ik ook het profiel voor u opstellen.  Na de sessie ontvangen de opdrachtgever en de kandidaat een uitgebreid rapport met onze aanbevelingen.

 

Prijs : 457 

(incl. voor en nabespreking)

 

Geen verrassingen meer na indiensttreding voor u !