Proactief burnout tegemoet treden !

Burn-out is op dit moment beroepsziekte nummer één !

In deze training leren wij leidinggevenden op welke burnoutsignalen ze kunnen letten, hoe ze die kunnen signaleren, hoe ze vervolgens op een constructieve wijze het gesprek met hun medewerker kunnen aangaan en welke preventieve maatregelen ze kunnen nemen om langdurigverzuim te voorkomen en een burnout af te wenden.

Verder zullen we stil staan bij de diverse stijlen van leiderschap en hun invloed op het risico van ontwikkeling van burnout bij medewerkers.

 

Ons programma:

Eén trainingsdag :

Coachingsessie met het paard  om de leiderschapsstijl van de deelnemers helder te krijgen en op te zoek te gaan naar verbinding.

Groepsbijeenkomst waarin we genoemde thema’s aan bod laten komen.

E-coaching :  ter ondersteuning na de bijeenkomst en het uitwerken van een case ter voorbereiding op de reflectie  middag.

 

Reflectiemiddag :

Deze vindt enkele weken later plaats. We reflecteren dan samen op hoe de leidinggevende met de opgedane kennis aan de slag is gegaan binnen zijn organisatie en tegen welke hindernissen hij mogelijk nog aanloopt.

 

Deze training wordt gegeven door Hanneke Maessen. Hanneke is een zeer ervaren HRM er, manager, trainer en coach. We werken vanuit onze eigen locatie in Crapoel te Gulpen. 

Prijs : 397  

Maximaal : 8 deelnemers ivm Corona zal het aantal deelnemers aangepast zijn aan de regels op dat moment.

Inclusief : Lesmateriaal, lunches en onbeperkt koffie, thee, water en vruchtensap.

 

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Hanneke Maessen

Email : maessenhanneke@gmail.com of bel 06-40839938

 

 

 

Achtergrondinformatie :

Toen ik zo'n 30 jaar geleden begon als Human Resource Manager was burnout al een bekend fenomeneen. Helaas zijn de cijfers, alle inspanningen ten spijt, er niet beter op geworden integendeel ! Vandaar dat ik vanuit mijn zeer gedifferentiëerde ervaring als HRM er Manager, Coach, Trainer en Paardencoach een burnoutpreventieprogramma heb ontwikkelt.

De cijfers : 14 procent van de werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten. Zo’n 5 procent van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten. Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim. De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan een burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro. Dat berekenden het CBS, TNO en Arboned.

Dit betekent dat als u honderd medewerkers in dienst heeft er zich 5 dit jaar gaan ziek melden met burnout klachten en langdurig gaan uitvallen. Naast de kosten die dit met zich meebrengt voor u als werkgever zal er ook kwaliteitsverlies optreden door het uitvallen van uw ervaren en gewaardeerde kracht. Het zijn namelijk vaak uw beste medewerkers die een burnout gaan krijgen. Daarnaast functioneren er nog eens 9 medewerkers niet optimaal omdat zij latente burnoutklachten hebben en wellicht op hun tandvlees proberen om het vol te houden tot dat zij zich wellicht volgend jaar ook gewonnen moeten geven.....

 

Wat is een Burnout ? 

Een burnout is een combinatie van drie dingen: emotionele uitputting (het gevoel dat je ‘op’ bent), een cynische, onverschillige houding tegenover je werk en je collega’s, en verminderde persoonlijke bekwaamheid.