Even voorstellen : Hanneke onze Paardencoach

Mijn naam is Hanneke Maessen en ik coach managers, teams en medewerkers samen met mijn paarden. Een aantal jaren geleden besloot ik om mijn expertise als manager, trainer en coach te gaan combineren met mijn liefde voor paarden en sindsdien ben ik werkzaam als Paardencoach of een betere term vind ik persoonlijk : Equine Assisted Coach. 

Na een opleiding tot HR professional heb ik diverse functies vervuld als HR manager en (interim) manager. Het coachen, trainen en leidinggeven maakte bij al deze functies integraal deel uit van mijn takenpakket. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe het is om een (zelfsturend) team aan te sturen en te coachen. Ik heb veel zieke en vastgelopen medewerkers gecoacht en getraind en was tevens adviseur en sparringpartner voor het management en raad van bestuur.

Zo n 15 jaar geleden is mijn liefde voor paarden opnieuw aangewakkerd toen mijn dochters gingen paardrijden. Ik ben me toen meer en meer gaan verdiepen in het gedrag van paarden. Dit heeft o.a. geresulteerd in de aanschaf van ons eerste paard Santos (zie foto). Mede door hem zijn we ook onze manier van rijden en trainen gaan aanpassen. Samenwerking, respect en vertrouwen staan daarin voorop. 

Ik heb vervolgens een master paardengedrag gevolgd en mijn certificaat Paardencoaching inclusief de module teamcoaching behaald. Inmiddels hebben we nu 4 paarden aan huis staan die ik inzet bij het coachen van mensen en teams. Santos (onze 21 jarige PRE "hengst"), Bolero (onze 15 jarige superbrave PRE ruin), Bella ( onze 10 jarige Westfaalse merrie) en Kartoes ( de KWPN merrie van mijn vriendin Claudia, ze is ondertussen al 31 jaar !) Een prachtig stel paarden die samen vrij in hun kudde leven op onze paddock en weides met inloopstallen. Door hun natuurlijke houding zijn ze heel sociaal, rustig, betrouwbaar en door het dagelijkse contact met ons ook zeer mensgericht. Hierdoor zijn het ook zeer geschikte paarden om mee te coachen !